Rabu, 17 Januari 2018

Hvad gør Paleo dietten populær?



Hvad gør Paleo dietten populær?
Paleo dietten er den mest talte om en sund levende kostplan i nyere tid. Hvad er det? Hvordan blev det den mest Google-søges kostplan af 2013? Det er fantastisk at se, at der er mere end 5000 e-bøger om Paleo diætopskrifter og livsstil på Amazon.
Verden har set mange diætstyper: der er vegetarer, veganer, lactosefri kost, kødfri kost. Hvad får Paleo til at skille sig ud? Søgen er på!
For tusinder af år siden levede vores forfædre på mad, som de jagede, fiskede eller samlet fra deres omgivelser. De havde ikke planlagt deres måltider eller spiste de tre eller fire gange om dagen. De spiste, hvad der var let tilgængeligt og inden for deres rækkevidde.
Landbrug eller dyrkning af mad er sket omkring 10.000 år siden. Det er snarere et ret nyt fænomen. Jagt efter mad var det eneste arbejde, vores forfædre havde brug for. De spiste rå, salt mindre, ubehandlede fødevarer, hovedsagelig kød, fisk, frugt og grøntsager fra planter. Derudover er der ingen madkorn. Husk at dyrkning aldrig skete da.
Madvanerne hos vores forfædre, hulholdere, er det, mange mennesker verden over vælger at følge nu i form af en ny diætmad, 'The Paleo Diet'. Et meget almindeligt ord til at skitsere diæt er 'Hvis det ikke flyver, svømmer, går eller ikke er grønt, så spis det ikke.'
Hvorfor gå Paleo?
Paleo diæt tilhængere har besluttet at gå Paleolithic måde at føre et langt og sundere liv. Det er også kendt som Caveman kost, Hunter-Gatherer kost, Stone Age kost eller Primal Blueprint Diet.
Hele punktet med at gå Paleo-vejen er ikke at følge vores forfædre præcist, og det gør det så populært. Den moderne mand er kommet langt, og flere tweaks er blevet lavet for at gøre kosten mere tilpasningsbar og acceptabel.
Forkæmperne for denne kost tror stærkt på, at det er moderne livsstil og spisevaner, der forårsager fedme, hjertesygdomme diabetes, infertilitet, Alzheimers, Parkinsons og endda depression.
At tabe sig er en faktor, der tiltrækker folk til Paleo diæter.
Paleo følgere spiser sund, næringsrig mad. De undgår for det meste alt at gøre med pakket og forarbejdet mad, korn, salt og mejeri. Hovedidén er at spise mad, der er sæsonbestemt og frisk.
Ja! Det betyder, at al den giftige mad, der påvirker eller beskadiger dit fordøjelsessystem og immunsystem, undgås. Derfor går alle de forarbejdede og kulhydratrige fødevarer, og i går animalske proteiner og planter. Paleo-advokater mener, at vi kan opretholde dette, sammen med få tillæg, hvis der opstår behov.
Going Paleo betyder, at du naturligvis vil undgå fødevarer, der udløser allergener. Mange mennesker er følsomme overfor gluten, mejeri, soja, majs, raffineret sukker mv. I en Paleo-diæt styrer du fri for mad, der indeholder alle disse, og derved undertrykker dine allergener.
Den store ting ved denne kost er det giver dig mulighed for at stoppe fussing over dine kalorier. Du kan stoppe med at tælle dine kalorier. Du behøver ikke at spise måltider fire gange om dagen, og skal kun spise mad, når du er sulten. Fødevarer behandles simpelthen som et brændstof for at komme i gang.
Load disqus comments

0 komentar