Jumat, 19 Januari 2018

Hvad er Paleo dietten?



Udtrykket paleo diæt er synonymt med caveman kost eller Paleolithic kost. Ud fra betingelserne er det klart, at paleo-diæten primært er den diæt, som det paleolithiske menneske plejede at forbruge i fortiden. Det er ofte prydet som den sundeste diæt, da det modvirker brugen eller forbruget af forarbejdede fødevarer ud over de nye fødevarer, som folk sagde at spise efter den neolitiske mand. Den paleolithiske mands kost var dybest set lavet af kød, frugt og rødder. Som det siger: "Hvis en hule mand ikke spiser, skal du ikke spise den også".
Under den paleolitiske mand periode var folk jægere og samler. Begrebet landbrug er ikke blevet udviklet endnu. Som sådan jagede folk i skovene til kød og samlede også nødder, frugter og rødder. Den paleolithiske mand blev betragtet som værende stærkere, højere og muskuløs sammenlignet med nutidens mand. Sundhedseksperter hævder, at udviklingen i kost som menneske udviklet på grund af landbrug og industrialisering førte til forbrug af forarbejdet mad i stedet for den oprindelige kavaljer. Som følge heraf er den nuværende mand ofte let ramt af lidelser ud over at være svag. Dette kan tilskrives den kendsgerning, at den menneskelige krop ikke tilpassede sig fuldt ud til fordøjelsen af ​​de fødevarer og korn, vi for tiden spiser.
Dietten ses som svaret på vægproblemet, der opstår i USA. I dag er ca. 60% af den globale befolkning overvægtig, mens 33% betragtes som overvægtige. Endvidere har forandringen i kostet ført til, at et stort antal mennesker globalt lider af sygdomme som diabetes og kræft. Det er vigtigt at bemærke, at disse statistikker fortsat bliver værre dag for dag. Dette er en klar indikation af, at nutidens kost er forkert og skadeligt for mennesker. Således er der et behov for at vende tilbage til paleo (hulen) diæt.
Kosten udelukker mange produkter, der udgør dagens sukker som salt, mejeriprodukter, forarbejdede fødevarer korn, vegetabilske olier og sukker. Udelukkelsen af ​​disse tre produkter fra en persons kost har en betydelig indvirkning på at reducere sandsynligheden for at indgå livsstilssygdomme.
Så hvad laver paleo dietten?
Paleo diætet består af frugt, grøntsager, magert kødnødder, frø og rødder, fisk og skaldyr og sunde fedtstoffer. Sunde fedtstoffer kan opnås fra frø, nødder, avocado og fiskeolie.
Hvis vedtaget, er kosten gavnlig for mennesker. Nogle af fordelene ved at omfatte en paleodiet omfatter: det reducerer sandsynligheden for diabetes ved at stabilisere blodsukkerniveauet, gør det muligt for en person at udgyde overskydende eller oplagret fedt og medføre reduktion i allergier. En paleodiet hjælper også med at forbedre en persons søvnmønstre. Disse fordele illustrerer betydningen for vedtagelsen af ​​en paleodiet.
Paleo diætets råd til at undgå at spise forarbejdede fødevarer og sukkerarter understøttes af moderne studier, der har fundet et link mellem forarbejdet mad og sukker og vægtforøgelse eller livsstilssygdomme.
Load disqus comments

0 komentar