Sabtu, 20 Januari 2018

Fordele og ulemper ved Paleo Diet



Kæmper du en krig mod fedme? Mens lavt kalorieindhold og fedtfattige kostvaner er tilbøjelige til at være de mest populære sorter, har for nylig lavt kulhydratindhold vokset i popularitet. Det omfatter Caveman Diet eller Paleolithic Diet. Denne diæt optrådte først i 1970'erne og argumenterer dybest set, at cavemen spiste sundere end moderne mennesker gør. Essensen af ​​den paleolithiske diæt er den overbevisning, at forhistoriske menneskers jagt og samlevende livsstil var mere tilpasselig til vores genetiske makeup end moderne kostvaner.
Fordele
1. Strengt jaget og samlet mad
En af de vigtigste fordele ved kosten er, at den kun omfattede fødevarer, som mennesker kunne jage og samle. Således er fødevarer som korn og størstedelen af ​​stivelser ikke inkluderet i Paleo-diætet. Selv om det ikke omfatter alle tilgængelige naturlige fødevarer, omfatter det kun naturlige fødevarer. Cavemen brugte ikke deres dage på at kigge på frosne pepperoni-pizzaer eller samle Twinkies.
2. Manglende fødevare biprodukter
Desuden ville biprodukter fra forskellige fødekilder, såsom sukkerrør sukker, ikke være tilladt i en Paleo-diæt. Mange af disse biprodukter er usunde, og kan skabe forskellige uønskede resultater. Dette gælder især for moderne forarbejdede og færdigpakkede fødevarer, som ofte indeholder en Frankensteinian-liste over menneskeskabte ingredienser.
3. Vægttab
Dem, der opretholder en Paleo-diæt, kan opleve nogle fordele i forbindelse med vægttab. Kulhydrater, som er en nej i Paleo-diætet, omfatter fødevarer som frugt, grøntsager, korn, brød, pasta og ris. Ved at reducere mængden af ​​insulin i din krop reduceres din krops blodsukker. Det gør det muligt for din krop at nedbryde fedt, i stedet for at opbevare den. I en Paleo Diet erstatter du i det væsentlige carbs med proteiner.
Ulemper
1. Ubalanceret kost
En af de vigtigste kritik af Paleo dietten er, at den indeholder en lille prøveudtagning af fødevaresorter. Det betyder, at folk efter kosten har en diætmangel på fødevarer som kostfibre og kulhydrater. Kliniske undersøgelser viser, at herunder korn og ikke-mættede olier i ens kost har tendens til at producere bedre generelle resultater, end Paleo Diet gør.
2. Højt mættet fedtforbrug
En anden af ​​ulemperne ved Paleo dietten er, at den har tendens til at være høj i mættet fedt. Det skyldes den høje mængde protein, som sådanne kostvaner består af. Dette ville faktisk være et aktiv for cavemen, der tilbragte størstedelen af ​​deres dag på at søge efter mad. Men det kan skabe et stort problem i moderne tid, da vi typisk bruger de fleste af vores dage. I dagens verden bruger vi mere tid på at jage efter information end at jage efter mad.
3. Helt nye spisevaner
Mens mange af os har forbrugt sunde fødevarer, har de fleste af os ikke udelukkende konsumeret cavemen s fødevarer. Således kan tilpasning til Paleo-diætet være noget udfordrende for mange mennesker.
Paleo-dioden idoliserer de forhistoriske mennesker, samtidig med at de underminerer værdien af ​​en moderne "velafbalanceret" diæt. Mens nogle sundhedseksperter fuldt ud støtter denne diæt, tror andre, at det er simpelthen en ny fad diæt med en gammel historie.
Load disqus comments

0 komentar