Jumat, 27 Juli 2012

Sommerens bedste fiskedunser

Jeg vil så gerne have Bastian til at spise mere fisk - men han er godt nok svær. Har sat sig i hovedet, at han ikke kan li fisk, efter at have spist det i flere år.
Men hvad virker bedre en fiskefrikadeller?

Så jeg gav den virkelig gas med de fiskefrikadunser - og de blev faktisk spist!
Derfor deler jeg fluks opskriften - som i dag ikke er særlig målfast - beklager.

Lækre børnevenlige fiskefrikadeller med rejer


500 g alaska pollack fisk eller torsk eller anden hvid fisk
200 g vild laks
50-150 g rejer
ca. 50 g røget laks
3 æg (er de små, så brug 4)
2 rødløg
2 forårsløg
2 store håndfulde blandet hakkede krydderurter (persille, basilkum, purløg, dild, citronmelisse)
Lidt HUSK/ loppefrøskaller til at skabe sammenhæng (Ca 1 spsk)
½ citron
Salt og peber

Blende hvid fisk og begge slags laks. (Vi gjorde det i foodprocesson)
Håndhak rejer, krydderurter og løg.
Bland (røre ikke blende) det hele med øvrige ingredienser inkl, reven citronskal og saft.

Sæt din 12 årige dreng til at stege dunserne på panden i masser af fedtstof, mens du laver grønt.
Voila - super safttige velsmagende fiskedunser!
Spises i det fri i tilfælde af godt vejr :-)

PS: Af denne portion skulle der gerne blive rester, med mindre din familie er ualmindelig sulten.

Remulade:
Hvis i plejer at spise remoulade til fiskefrikadeller, så vil jeg foreslå at lave en selv, med udgangspunkt i en hjemmelavet mayo og citron/eddike - gurkemeje - hakkede cornichoner eller anden syrlig/syltet grønt - lidt sennep uden sukker eller sennepspulver- fint hakkede grønsager.

Der er også en lidt længere og mere avanceret udgave hos Katrine Tuborgh: http://www.katrinetuborgh.dk/start-her/opskrifter/dressing-dip-og-sauce/grontsagsremoulade/


**Har du læst min anmeldelse af Katrine Tuborghs kogebog Stenalderkøkken?
Ellers finder du den lige her: Anmeldelse af Stenalderkøkken

Kig forbi og sig HEJ til mig på facebook! Paleolivet på facebook.
Hulehilsen Malene
Indlægget indeholder affiliate links

Load disqus comments

0 komentar