I dag havde jeg toppe fra gulerødder, radiser og et par rødbeder der skulle udtyndes.
Sammen med lidt alm.salat, lidt rucolla og et par jordbær fra haven og rester af fiskefrikadellerne fra igår, blev det til en herlig frokostsalat:
Et par tips til at spise grøntsagstoppe.
- Find en opskrift på pesto af gulerodstoppe her
- Radiseblade er ret kraftige i smagen og skal snittes fint - da de små "hår" ellers kan være lidt generende.
- Find en opskrift på pesto af blade fra radiser her
- Fra gulerøddernes top, bruge du kun det bløde dild-agtige. De stive stængler må ud
- Du kan lave radisebladspesto http://chocolateandzucchini.com/archives/2009/05/radish_leaf_pesto.php/
- Flere radisetop ideer (på engelsk): http://www.thekitchn.com/dont-toss-those-radish-greens-145724
- Radiseblade inderholder masser af c-vitamin og kalk
- De grønne gulerodstoppe skulle være gode hakkede, varmede i stedet for spinat i æggeretter
- Du kan også smide hakkede toppe i din coleslaw.
- Her er flere gulerodtop ideer (på engelsk) http://www.gilttaste.com/stories/489-yes-carrot-tops-are-edible-and-delicious
- http://www.carrotmuseum.co.uk/carrotops.html
- I Frankrig er det helt almindeligt at spise gulerodstoppe!
- Har du rigtig mange gulerodstoppe, kan du kaste dig ud i en suppe
- Gulerodstoppe er rige på proteiner, vitaminer og mineraler, samt klorofyl!!
- Citat fra det store internet: "Carrot greens cooked in butter, with a little garlic or smoked bacon you don't know what you are missing!"
Rucolapesto
Skvalderkålspesto
- God fornøjelse. Hulehilsen Malene
0 komentar