Blomkålssalat
Sådan gør du1 blomkålshoved
Masser af pesto (Efter smag, men min. ½ dl gerne mere)
Friskbælgede ærter
2 Peberfrugter i tern
Evt. Tomater
Rucolapesto (eller din favorit pesto, basilikum, skvalderkål eller persille duer også)
Skyl blomkålen og del den i mindre buketter, der koges i letsaltet vand et par minutter. Køl blomkålen og vend den med masser af god pesto. Top med friskbælgede ærter, så mange du orker - (dem får man da aldrig nok af???), peberfrugt og evt. lidt tomatbåde.
Skal man have den ekstra flot, pyntes den med persille eller basilikum i forholdsvis store stykker. (Det gad børnekokken i køkkenet ikke denne dag) Eller du kan pynte med blomsterne fra den rucola der alligevel er gået i blomst. De kan sagtens spises og ser blæret ud.
Vil du have mere inspiration til at spise blomster? Så kig med her:
Blomstersalat - inspiration til brug af blomster i maden
Spidskålssalat pyntet med purløgsblomster
Vil du have mere inspiration til at bruge blomkål? Så kig med her:
Blomkålsmos
Bechamelsovs m ostesmag
Bagte blomkål med paprika
Risted blomkål med sennep og citron
Pølse ris ret
PS. Denne salat er faktisk ret hurtigt smækket sammen. Men vil du have en pdf med 7 Paleoretter der er på bordet i en fart? Så med dig til Paleolivets nyhedsbrev: Ja tak til nyhedsbrev.
Hulehilsen Malene
0 komentar