Sabtu, 21 Juli 2012

Blomkålssalat

Kan i huske den der Rucolapesto? Den egner sig perfekt til en gang blomkålssalat, som nok skal begejstre de fleste! Salaten kan fx spises til en af de stykker dejligt kød, du lige har haft i kuglegrillen! (Se her hvordan vi NEMT griller i steg i kuglegrillen)


Blomkålssalat

Sådan gør du
1 blomkålshoved
Masser af pesto (Efter smag, men min. ½ dl gerne mere)
Friskbælgede ærter
2 Peberfrugter i tern
Evt. Tomater
Rucolapesto (eller din favorit pesto, basilikum, skvalderkål eller persille duer også)

Skyl blomkålen og del den i mindre buketter, der koges i letsaltet vand et par minutter. Køl blomkålen og vend den med masser af god pesto. Top med friskbælgede ærter, så mange du orker - (dem får man da aldrig nok af???), peberfrugt og evt. lidt tomatbåde.

Skal man have den ekstra flot, pyntes den med persille eller basilikum i forholdsvis store stykker. (Det gad børnekokken i køkkenet ikke denne dag) Eller du kan pynte med blomsterne fra den rucola der alligevel er gået i blomst. De kan sagtens spises og ser blæret ud.

Vil du have mere inspiration til at spise blomster? Så kig med her:
Blomstersalat - inspiration til brug af blomster i maden
Spidskålssalat pyntet med purløgsblomster

Vil du have mere inspiration til at bruge blomkål? Så kig med her:
Blomkålsmos
Bechamelsovs m ostesmag
Bagte blomkål med paprika
Risted blomkål med sennep og citron
Pølse ris ret


PS. Denne salat er faktisk ret hurtigt smækket sammen. Men vil du have en pdf med 7 Paleoretter der er på bordet i en fart? Så med dig til Paleolivets nyhedsbrev: Ja tak til nyhedsbrev.


Hulehilsen Malene
Load disqus comments

0 komentar