Kokosmælk er perfekt i palæo-køkkenet, især for os, der ikke bruger mælk. I gryderetter, gratinerede grønsager, kakaomælk osv.
Du kan lave den light eller fuldfed alt efter behov. (Du ved godt, at når du køber light kokosmælk i supermarkedet, får du bare en dåse kokosmælk, hvor de har puttet mere vand i, ikk? Samme pris, halv mængde - og så svært er det heller ikke, selv at putte vand i!!! Åh, hvis du er rigtig heldig, har de også tilsat lidt stabilisatorer og andet mystiskt. Prøv lige at vende dåsen inden du køber og tjek om det er rent koksmælk, ligemeget hvilken slags du vælger. Der er også mærkelige ting i de dyre)
Hjemmelavet kokosmælk:
100g kokosmel (ca ½ pose)
5-6 dl kogt vand.
Du kan også lave det på koldt vand. Hvis du koger vandet, skal det lige have lov at køle en anelse, så låget ikke springer af din blender. (altså hæld det endelig på kokos mens det er kogende og så køle lidt)
Op i en god blender -helst af den slags du laver smoothie i. Blende blende i så lang tid som muligt, men mindst et par minutter (ikke noget med at stoppe efter ½ minut, fordi det ser fint ud - men hold evt et par pauser undervejs hvis blenderen er sart).
Find et pinligt rent viskestykke eller ostelærred hvis du har (Det er rigtig billigt i fx Stof og stil). Smid det i en si, du har sat over en skål. Hæld kokosmassen i.
Når du har mistet tålmodigheden mht afdrypning, vasker du hænderne og vrider viskestykket hårdt, så der kommer så meget vædske som muligt ud i skålen.
Voila - en skål fyldt med kokosmælk.
Brug fx kokosmælken i disse opskrifter:
Eksotisk okse i stegesoen
Hjerter i indisk karry
Kylling med svampe og chorizo
Som i kan se - gad jeg ikke lige finde minihakkeren frem. |
Når du har lavet kokosmælk efter ovenstående metode, hælder du de halvtørre fibre fra viskestykket ud på en bradepande, spreder det og tørrer det i ovnen ved fx 150 grader. Det kan godt tage et par timer.
Herefter kan du enten hælde det direkte på forrådsglas eller hvordan du nu opbevarer den slags eller du kan lige smide den i minihakkeren /foodprocessoren/blenderen og få det findelt først.
Hvis du vælger den første løsning, er det fordi du ved det skal bruges i en ret du alligevel blender på en eller anden måde.
Jeg ved ikke, om den hjemmelavede mel kan 100% erstatte den meget dyre kokos-fiber-mel, men jeg har flere gange erstattet op til halvdelen, uden problemer.
Her taler jeg om denne her: kokosfibermel
Brug fx kokosmelen i disse opskrifter:
Bananbrød
Bananmuffins
Pulpbrød
_______________________________________________________________________
I Vil du have besked, når der kommer nye sunde, nemme, sjove opskrifter på bloggen?
I Så følg med på facebook eller bloglovin!
I Fedt! Så ses vi :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Indlægget indeholder affliatelinks
0 komentar